Mliječna kiselina
Lactic Acid, Lactic acid bacteria
Mliječna, ili 2-hidroksipropionska kiselina, je sastavni dio prirodnog vlaženja kože kao i zaštitnog sloja kože te tako regulira fiziološku pH-vrijednost kože. Industrijski se dobiva ili iz laktobacila na bazi šećera ili sintetski.
U kozmetici mliječna kiselina regulira rožnatost i vrši lagani piling. Rožnati sloj kože postaje tanji i fleksibilniji, što je posebno važno u njezi nečiste kože, tretiranju akni i psorijaze. Osim toga, mliječna kiselina hidratizira i regulira pH-vrijednost te tako sprječava razmnožavanje nepoželjnih mikroorganizama.
Izvor: Heike Käser 2010 "Prirodne kozmetičke sirovine", Linz, izdavač Freya, 3. izdanje 2012.
Proizvodi sa Mliječna kiselina
-
Weleda Organski dodatak prehrani s bakterijskim kulturama, 40 kap.
- s 12 različitih sojeva bakterija
- sadrži inulin iz korijena cikorije
- 10 milijardi CFU po dnevnoj dozi